top of page

CzechTube, messenger a nové funkce: počasí a mapy!

Aktualizováno: 29. 7. 2020



Vážení přátelé,


nespíme na vavřínech a pracujeme dále na vylepšování funkcí a služeb a proto jsme vám přinesli novou stránku, která zatím běží v testovacím režimu a tou je stránka, která se věnuje předpovědi počasí. Tuto novou stránku najdete zde: https://www.czechbook.net/pocasi


Počasí se zobrazuje v boxech a informuje o současném stavu počasí a předpovědi nejméně na 7 dalších dní. Vybrali jsme za lokality největší česká města. Pokud byste chtěli přidat na seznam lokací další místo, stačí když nám napíšete, rádi lokalitu přidáme. Systém počasí budeme muset ještě zoptimalizovat, zatím se nám stránky nenačítají ideálně, a to zřejmě tak, že každá lokalita dostane svoji vlastní stránku. Plánujeme rozcestník lokalit a připravujeme novou elegantní a přehlednou stránku, kde si vyberete ze seznamu lokalit a veškeré informace se vám objeví na optimalizované stránce. Testovací provoz můžete ale vyzkoušet již dnes!


Chystáme pro vás také stránku s užitečnými funkcemi, která poběží na základní platformě Google Maps. Jde čistě o orientační mapu, kterou můžete využívat stejně jako na jiných stránkách, zatím zde žádné nové super-funkce nenajdete :)) ale nebojte se, pár kulišáren už máme vymyšlených. Pokud získáme dostatek prostředků a zbude nám i dost sil na programování, budeme tuto stránku vylepšovat tak aby se stala vaším každodenním skvělým pomocníkem: https://www.czechbook.net/mapy


CzechTube dále posiluje a vychytali jsme různé funkce, například sdílení. Nyní se videa, nahraná na CzechTube, dají sdílet pomocí unikátního odkazu, např.: https://www.czechbook.net/czechtube?wix-vod-video-id=d5b80c7e4dc04aaf8f56c305d9f1c14a&wix-vod-comp-id=comp-ka7z9kqy , který získáte kliknutím na odkaz "Share" v levém horním rohu obrazovky, viz obrázek:



Video se pak spustí v nočním režimu, vhodném pro sledování videí a spustí se i automatické přehrávání ostatních videí ve frontě, takže si můžete užít vaši vlastní nezávislou televizi! Také si jistě všimnete, že na CzechTube se vám videa zobrazují bez jakýchkoliv otravných reklam!


CzechTube umožňuje nejen zobrazovat videa z cizích platforem (zatím z Youtube, Facebooku, Vimeo), ale i nahrávat na náš vlastní server jakákoliv vlastní videa, včetně těch veřejně zapovězených a zakázaných. Zatím funkce nahrávání vlastních videí není dostupná členům CzechBooku, jelikož toto skýtá mnohá technická a finančně náročná úskalí. Jakmile se nám podaří získat dostatek finančních prostředků pro získání neomezeného hostingu, tato funkce bude dostupná pro všechny! Potřebujeme získat minimálně 11tis Kč abychom byli schopni získat tento neomezený hosting na tento rok a zavést funkce, o kterých tu mluvíme. Příspěvky, za které vám hluboce děkujeme a které jste nám zaslali, jsme již využili na funkce, které jsou nyní aktivní, a nyní bychom se rádi s vaší podporou dostali ještě dál.


Jak a proč přispět, se dozvíte v článku Pomozte nám vybudovat nezávislou síť!


Dobrovolné příspěvky zasílejte na účet č.: 1030683003/6100

Pro zahraniční platby uvádějte IBAN: CZ4761000000001030683003

Nezapomeňte uvádět do textu pole slovo "dar".


Zatím je tedy CzechTube v experimentálním režimu, kdy videa mohou vkládat na server pouze administrátoři našeho serveru. Ti se však starají o to, aby se k vám dostala i videa, která jsou na jiných platformách blokována, mazána či označována za nepravdy atp. My věříme tomu, že uživatel je dostatečně inteligentní natolik, aby si o obsahu jakéhokoliv videa či příspěvku udělal vlastní obrázek. Svoboda hlavně končí tam, kde začíná svoboda druhých a my nemáme žádné právo usurpovat někomu práva pramenící z Ústavy či z Listiny základních práv a svobod, zejména právo na svobodu slova!


CzechTube bude rozdělen také do tématických kategorií jako např.: hudba, politika, filmy, dokumenty atd. Takže si budete moct pustit například svůj oblíbený žánr hudby, který vám může zpříjemnit celý den nekonečným přehráváním oblíbených melodií a písniček. Plánujeme také umožnit uživatelům vytvářet vlastní playlisty a další zajímavé funkce.


Dále bychom vás rádi informovali, že pracujeme na vývoji messengeru, který by fungoval na stránkách. To však bude vyžadovat ještě mnoho práce a finančních prostředků. První krok jsme již ale učinili! Slavnostně vám oznamujeme, že náš vlastní messenger již můžete využívat v rámci naší apky, která běží pod WiX platformou. Apku, optimalizovanou pro vaše mobilní telefony, si můžete stáhnout na adrese: https://1url.cz/4zp5x. Věříme, že tímto získává CzechTube zcela jiný rozměr! Vyměňujte si zprávy, obrázky, odkazy či videa v našem vlastním "messengeru"! :)


CzechBook chce svobodný internet, svobodnou výměnu informací, chceme hájit svobodu projevu a bojovat proti globálním molochům, abychom alespoň u nás v ČR si tyto svobody byli schopni uchovat. Pokud se také považujete za rebely a pokud vám není jedno jaký galimatyáš tu s vámi korporátní giganti hrají, přidejte se k naší smělé armádě občanů, kteří se rozhodli postavit se na vlastní nohy a pomozte nám vybudovat novou a nezávislou síť bez cenzury!


Děkujeme, že šíříte informace o CzechBooku na ostatních sociálních platformách. Čím více nás tu bude, tím menší bude vliv těchto cenzorů na náš život a až zůstanou na Facebooku, Twitteru apod. jen reklamy, trollové a elfové, tak nechť poslední kdo se přidá k nám zhasne! :)


Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat, rádi vám zodpovíme vaše dotazy!


Jak a proč přispět, se dozvíte v článku Pomozte nám vybudovat nezávislou síť!

409 zobrazení3 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page